Ett kreativt problem

bigidea

En sak som jag aldrig haft problem med är kreativ idé torka men tro det eller ej, det kan också bli ett problem.

Så många val, så lite fokus.

En sak har jag lärt mig och det är att skriva ner alla uppslag som dyker upp och det är precis det jag gjort, men här kommer problem nr 2 in i bilden – jag använder mig oftast av ett kollegiebock och det är fullt av allt mellan himmel och jord. Till sist sitter jag där med flera fulla block, vilt bläddrandes efter en specifik idé som jag vet finns där någonstans…men vart?

Eftersom jag vet hur jag funkar så borde det ju inte vara så svårt att hitta på ett nytt sätt att fånga idéerna på. Precis. Jag har alltså införskaffat en bok som endast är till för alla dessa fantastiska guldkorn, men här kommer ett litet mindre problem till – den försvinner lätt bland alla andra antecknings böcker, så då skriver jag snabbt ner det jag kom på – ja just det -i mitt kollegieblock.

Tillbaks till ruta ett alltså.

Fast det verkliga problemet är vare sig kollegieblocken, anteckningsböckerna eller alla dessa idéer.

Det är min finslipade förmåga att undvika att gå från tanke till handling.

Japp, så enkelt är det. Frågan är förstås varför jag undviker min kreativa kraft? Den karamellen har jag sugit på de senaste tre åren och kommit fram till att jag fortfarande brottas med att kalla mig för Kreatör – Bildskapare – Konstnär. Allt för att jag inte har någon formell utbildning, ingen bakgrund som backar upp min legitimitet inom detta område. I min CV står det helt andra saker som inte har ett dugg att göra med vem jag är och vad jag gör av fri vilja – om och om igen. Jag skapar.

Så idéerna fortsätter att strömma in oavsett vad jag har för BIO i bakfickan och de kommer inte att ge sig.

Det är jag som behöver ge upp och sluta skriva om det här och göra något istället.

Om du känner igen dig i mitt dilemma så kan jag varmt rekommendera en bok som inspirerat mig inom detta område. Den fungerar om man bara gör som författarinnan säger.

Ps. Var försiktig om du är som jag – även böcker kan vara en undanmanöver från att ta ansvar för sina O-handlingar. Fast jag vet att en dag kommer vi vidare, du och jag. Det är för smärtsamt att undvika sitt rätta jag i längden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s