Sommarsolstånd – ett skapar tillstånd.

hjärt lekNu är det halvlek 2015 och det är dags för mig att stanna upp ett ögonblick och se vad som hänt fram tills nu och vad jag vill fokusera på de nästkommande tre månaderna.

Det är så jag försöker fånga tiden – i tremånaders faser. Året delar jag in såhär:

Vårdagjämning – Sommarsolståndet. Sommarsolståndet – Höstdagjämning.

Höstdagjämning – Vintersolståndet. Vintersolståndet – Vårdagjämning.

När jag lever efter årets skiftningar känns det lättare att ge sig själv tillåtelse att skifta mellan att leva aktivt eller vara mer reflekterande.

Mellan midvinter och vårdagjämning smider jag kreativa och lustfyllda planer. När så vårdagjämningen sker skapar jag en lustkarta som är mer process inriktad än målinriktad. När ljuset och värmen kommer tillbaka har jag mer energi att förverkliga projekt och idéer som jag sen underhåller fram tills höstdagjämningen.

Sommarsolståndet är den tid då jag stannar upp och eventuellt lustkorrigerar min tillvaro.

När hösten kommer har jag förhoppningsvis manifesterat en del av mina drömmar så att jag återigen kan dra mig tillbaka en aning och jobba lite lugnare med det som lockar. Framför allt är det tid för reflektion – dagboken används nu flitigt igen efter ett par månaders sporadiska inslag.

Tiden fram till midvinter är en tid där jag ofta tänker på hur tacksam jag är över mitt liv och allt jag varit med om fram tills nu.

Eftersom jag väljer ett Tema ord för varje år tar jag mig tid att reflektera över hur ordets innebörd spelat ut i mitt liv. Är det något jag annat jag behöver göra för att alliera mig med innebörden jag är ute efter?

Årets ord är ARTIST.

Och en del av resan är att vara kreativ online….

Vad har du upplevt det här året fram tills nu? Vad vill du göra och uppleva tre månader framåt? Pröva om det här är något för dig – att leva cykliskt istället för linjärt.

Einstein sade att vi utgår från att mäta tiden för att vi behöver uppleva saker i tur och ordning. Smart va?

unfoldingImagination is the only weapon in the war against reality.

– Lewis Carol. Alice in Wonderland

Ha nu en underbar Sommardag!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s