Ord som vägledare.

Ord jag har följt.Inför årsskiftet 2011 valde jag mitt första Väglednings Ord – ett ord jag valde utifrån det jag kände att jag ville uppleva mer av. Det intressanta med denna års ritual är att det spelar ingen roll vad jag tror/hoppas detta ords innebörd ska ge mig – det blir alltid något Mer än vad jag kunnat föreställa mig.

Till exempel….

2011 – YES. Året då jag ville ta in mer av det goda och uppleva mer av allt mitt hjärta längtade efter. Att säga JA innebär ändå att jag var tvungen att lära mig att säga NEJ, något jag ofta duckat för. Jag längtade efter att få känna mig älskad och uppskattad och utforska livet från ett annat perspektiv. När halva året hade gått fattade min dåvarande partner och jag beslutet att gå skilda vägar. Allt ordnade sig mirakulöst enkelt och när årets sista månad kom flyttade jag till ett eget hem. Ett nytt jobb väntade dessutom runt hörnet.

Mitt hjärta jublade av lättnad. YES!

2012 – LOVE. Ok det kanske inte var så konstigt att jag valde detta ord eftersom det var en av de saker jag längtade efter…kärlek. Den resa som jag kom att göra detta år handlade om kärlek på ett sätt jag aldrig kunnat förutse. Kärleken till min mamma, den stjärnstopps djupa kärlek som vi alltid haft hon och jag. Mamma drabbades av cancer som upptäcktes under sommarens sista dagar och två månader senare tog hennes lidande slut. Jag kan fortfarande spela upp varenda detalj av det ögonblicket när hon tog sista andetaget, med en förvånad blick inför något som jag inte kunde se. Både min mamma och jag är mediala så vi hade redan kommit överens om att hon skulle göra allt för att försöka kontakta mig så fort hon bara kunde från andra sidan.

Och det gjorde hon. Nu har det gått ett par år sedan jag förlorade mina rötter men hon tittar fortfarande förbi, inte lika ofta, men när hon väl kommer är det ingen tvekan om att det är hon som hälsar på.

Så 2012 lärde jag mig allt om att älska. Och att Kärleken aldrig dör.

2013 – STORY. Mitt liv hade vänts upp och ner efter mammas bortgång. Jag slutade blogga. Jag slutade att skapa för mig själv. Jag lade mer Facebook. Den enda kreativa aktivitet jag ägnade mig åt var Instagram. För mig räckte det att ta en bild, redigera den på väg till jobbet och dela den med mina IG vänner. Hur oskyldig denna lilla handling än tycks vara så hjälpte den mig att hela mitt sorgsna hjärta.

Hela vinter våren jobbade jag med min inre längtan efter en partner att dela livet med och när sommaren kom utförde jag en fullmåne ceremoni för att attrahera ”honom” in i mitt liv. Det som hände under själva ritualen var magiskt nog, men det behåller jag för mig själv. Däremot kan jag avslöja att den hjälpte! Bara ett par timmar efteråt blev jag kontaktad av en man som betytt mycket för mig när jag var ung. Jag hade alltid undrat över hur hans liv blev och nu 32 år senare fick jag veta allt! Inget mer blev av denna tillbaka blick men jag fick ett bra känslomässigt avslut. Inga lösa trådar störde mig längre. Vi sade hej då och allt kändes bra igen.

På årsdagen av mammas begravning åkte jag och en vän på en kryssning med tema Kärlek och Dans – LOVEBOAT. Där i terminalen stötte jag ihop med den man jag hade älskat hett under två års tid när jag var 15 år gammal. Mitt hjärta slog upp stora salongsdörren på vid gavel och där klev han in igen…

Och där är han nu. Vi valde att satsa allt på varandra denna gång och förberedde oss på att flytta ihop.

Min STORY hade fått ett slut på det gamla och ett nytt kapitel i en helt ny bok tog sin början.

2014 – SOUL. Nu när en stor pusselbit fallit på plats och mitt hjärta var vidöppet valde jag att gå in djupare igen, till att lyssna på min själs röst. Jag upptäckte att det var mycket som fortfarande behövde helas från mitt förflutna. Gamla vibrationer som sakta höll på att självdö men som fortfarande spelade falskt. Med hjälp av den kärlek han visade mig växte en annan starkare version av mig själ(v) fram.

Jag levde efter min Själs röst igen. Sakta började jag känna en längtan efter att skapa igen.

Det är där jag är nu – mitt i årets valda ord ARTIST. En del av detta val att utforska min längtan efter att skapa var att börja blogga igen. Ha en plattform där jag kan dela med mig av skapandets alla faser och processer. Det här är mitt sätt att leva magiskt.

Ett vägledande ord i taget.

Har du själv någon upplevelse av att välja Tema ord?

Dela med dig om du vill, jag är nyfiken på vad som händer när vi ber om riktmärken att följa.

Annonser

2 reaktioner på ”Ord som vägledare.

  1. Det fanns en tid då jag valde ett antal ord per epok eller period i livet. Alla ord skulle börja på samma bokstav. Senast var det litteratur, lycka och löften. Kanske borde börja igen.

    1. Personligen tycker jag att det händer MER i livet när jag väljer Ord som utmanare/vägledare. Sen är det upp till oss själva om vi väljer att ha ett ord för dagen, veckan, månaden eller ett för hela året. Du kanske slutade för att det inte var något för dig? Eller så rann det bara ut i sanden…Pröva igen och var uppmärksam på vad som händer. Dela gärna med dig av dina upplevelser!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s