En bild – ett Orakel kort.

SkogsfridTrue Divining comes from viewing the world symbolically and apply what we see to life.

-Carrie Paris

Det här är en bild på en tall med flera träd släktingar i bakgrunden. Marken är delvis bar och årets första snö har precis dröjt sig kvar. Tallens unika bark tilltalar mig, liksom rötterna som sträcker ut sig åt alla håll.

Men vad händer om jag tolkar bilden symboliskt? Först och främst behöver jag klargöra vad träd representerar för mig, och i så fall har tallen någon specifik innebörd? Vad betyder snö med barmark? Den skrovliga barken? Rötterna som sticker ut?

Generellt så betyder träd för mig stabilitet, stillhet, styrka, tålamod, grundning, historia, tystnad, förändrings faser, potential, tröst, stolthet, unikhet, skönhet..

Rötterna är förankring, sammanhållning, trygghet, enhet, kontakt med moder jord, näring och kraftfullhet..

Den bara markens kontrast med den snötäckta delen är mitt känsloläge just nu.

Hoppfullhet och expansion insprängt mellan gamla, frusna rädslor.

Trädstammen är jag – unik i min egen originalitet – precis som vi alla är.

I den positionen jag står, är jag nu redo att synas – att ta plats. Årsringarna inom mig är något jag är stolt över. Mina rötter är djupt förankrade i marken och jag är trygg i mig själv och stark i den kunskap jag förvärvat genom livet. Jag är vän med vinden, med himlavalvet, med jorden och med livsenergin som genomsyrar Allt. Och jag är inte ensam. Min familj, mina vänner och blivande bekantskaper är en del av allt som Är….

***   ***   ***

Min tolkning kanske låter flummig, men det här är mitt sätt att läsa vardags tecken rent symboliskt.

Och givetvis måste allt detta ställas till vad som pågår inom mig och i livet JUST NU.

***   ***   ***

Alla tecken har potentialen att ge dig klarhet och insikt där du befinner dig i livet. Och när du blir klar över ”svaret” så vet du också vad du behöver göra.

Ingen vägledning i världen kan sköta själva handlings biten åt dig. Svaren är dina, likaså vad du väljer att göra med dom. Om du vill utvecklas i rätt riktning (med hjärtat som guide) kan du följa rådet av Master Yoda:

Do or do not. There is no try,

Jag använder bland annat fotografering som en del av min spirituella praktik, då jag ensam ger mig ut på vad jag kallar en SOUL SAFARI promenad.

Helt enkelt går det ut på att fotografera allt som jag instinktivt attraheras av, utan att tänka. Oftast går jag på soul safari turer när jag är i behov av att komma i kontakt med Källan inom mig, när livet blir för mycket vardag och för lite själ.

Sen när jag kommer hem går jag igenom bilderna och ser vilken av dom som ”sticker ut”. Då har jag hittat mitt Orakel Kort. Efter det skriver jag ner min tolkning, budskapet som ger klarhet över vad som behöver göras.

Och det här mina vänner, är att mitt sätt att leva som vardags magiker.

Brukar du själv tolka tecken till vardags? Fundera på vad du har för relation till allt du ser omkring dig. Vad fångar ditt intresse? Frågor du kan ställa dig är:

Vad står det för och vad påminner det mig om?

Vad gör det och vad har det för syfte?

Vad kommer upp spontant i form av känsla, tanke, minne?

***   ***   ***

Nästa gång du går på en promenad, testa att ta bilder som fångar din uppmärksamhet.

Ett Budskap väntar på dig – skickat genom hjärtats fönster – med avsändaren: Din själ.

Ditt Orakel Kort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s