Mitt ord 2016 och nymåne fokus.

bigmagicSedan ett par år tillbaka har jag haft traditionen att välja ett ”Led Ord” som följer mig under det nya året. Ord är som talismaner, de har förmågan att påminna om oss vår egen inre styrka och visdom. Ord kan hjälpa oss att förtydliga känslan vi är ute efter.

Ord är makt.

Och de har förmågan att trollbinda oss.

I år valde jag led ordet utifrån en bok jag läste i höstas – ”Big Magic”, skriven av Elizabeth Gilbert. Den handlar om vårt skaparbehov och om idéer som en medvetande form i sig själv, som söker oss människor för att förverkliga dessa. Om du inte har läst boken kan jag varmt rekommendera den.

Big Magic känns STORT vilket är meningen. Det ska pirra i magen när man tänker på det. Redan nu har jag börjat känna av energin av vad jag är på väg att ”kalla in”. Förändringarnas vindar kommer blåsa hårt ut nu i januari när min äldsta dotter i princip flyttar hemifrån för studier i Los Angeles.

Idag är det även årets första Nymåne och jag har en idé som vill leka med mig/oss.

Eftersom nymånen representerar en ny början (känslomässigt, mentalt, fysiskt) är den perfekt att utgå ifrån när det gäller våra drömmar och visioner. Jag tänkte utforska min inre skattkammare fram tills nästa nymåne och se vilka juveler som dyker upp, genom att lyssna på denna Dam – Queen of Cups.

Queen of CupsAspekter inom oss som hon representerar:Tillgivenhet, kärleksfullhet,hängivenhet. fantasifullhet.

Hon är också uttrycksfull, känslosam och intuitiv.

Frågor att ställa sig:

  • vad vill hon att du ska veta – just nu?
  • vad vill hon att du ska göra bara för din egen skull?
  • vad kan hon lära dig?
  • när du tittar på tarotkortet, vad kommer till dig spontant?

Den här månaden kommer jag använda två eteriska oljor som en del av vardags magin – rosenträ och litsea cubeba. Jag har också valt två kristaller som jag kommer att jobba med energimässigt hela året.

En blå kalcit och en svart månsten.

magiska verktyg

Vilka dofter dras du till? Vilka stenar lockar? Använd dom. Bär stenarna med dig, använd oljorna som doft talismaner, kanske som jag gör – med några droppar i hårtopparna. Skriv ner allt som kommer till dig och öppna alla sinnen, för det är genom dom och hjärtat som hon pratar med dig.

***   ***   ***

Jag hoppas att du vill följa med på den här upptäcktsresan fram tills nästa nymåne då nästa äventyr tar vid.

Om du undrar över någonting så hör av dig – lämna gärna en kommentar eller skriv till mig personligen.

Happy new moon!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s