Från doft till tarot.

mermaid tarotHela påsken har gått åt till att vila då jag är dunderförkyld med feber och hosta. Jag har inte kunnat göra annat än att slö titta på serier och så har jag dagdrömt efter bästa förmåga.

Under en längre tid nu har jag längtat efter att återvända till skapandets magiska värld. Dofter har alltid fascinerat mig, framförallt de som kommer direkt från naturen, det var en av anledningarna till att jag för många år sedan utbildade mig till Aromaterapeut på Axelsons här i Stockholm. Det jag fastnade för var subtil aromaterapi och hur man kan använda eteriska oljors dofter på olika sätt för att stödja, stärka och inspirera oss till att utvecklas som individer. Jag blandade sensuella oljor, gudinneoljor och bivax parfymer och jag skapade hud och kroppsvårds produkter som jag sålde på marknader och till vänner och bekanta…

De senaste åren har jag använt mig av eteriska oljor i mina personliga ceremonier och ritualer – stora som små. Doften fungerar som en positiv affirmation och som ett ankare när jag har en intention att genomföra något. Jag använder några droppar i håret på morgonen för att ge mig själv en doftande kick start på dagen. Ibland smörjer jag in några droppar på chakra punkter på kroppen om jag känner att jag är i behov av mer skydd, energimässigt. Doften som sprids av kroppsvärmen tjänar som en påminnelse om att jag är hel och insvept av naturens stärkande energi.

Så trots att jag nu inte har så mycket doftsinne har jag drömt om att börja skapa väldoftande oljor igen, oljor med intention. Från sängens sköna sfär slog jag till och beställde allt jag behöver för att komma igång igen!

Mina första två kreationer kommer att bli oljor för transformations faserna som Nymånen och Fullmånen hjälper oss med. Mer om detta kommer snart.

***   ***   ***

Tarotkorten har funnits i mitt liv sedan tonåren och jag använder dom lite då och då, mest om jag håller på med förändringar eller om något känns oklart på något sätt. Jag har inte haft anledning till att lägga kort för mig själv på ett tag, men idag så fastnade jag för en artikel skriven av Tarot gudinnan Mary K Greer. Jag kom över en av hennes tidiga böcker när jag var i New York för väldigt länge sedan och den står fortfarande i bokhyllan och strålar. Korten ovan är de jag drog efter att jag hade läst igenom hennes artikel.

När jag tolkade dessa för mig själv såg jag hur en ny story håller på att formas, den som jag just pratat om…

Att återuppta alla aktiviteter som får mitt hjärta att Sjunga (Ace of Cups)

Att med självförtroende och beslutsamhet genomföra allt som krävs för att förverkliga min dröm (Queen of Pentacles)

Att med glädje få dela med mig och sprida inspiration och kunskap till andra som liksom jag älskar att utforska vår inre och yttre potential. (Three of wands)

Att jag gör det för att livet handlar om förändringar och om jag ska växa behöver jag låta det ske, det som min själ hojtar om hela tiden! (Wheel of Fortune)

Om du inte har en tarotkortlek kanske det är dags att skaffa en? Eller två!

Snart är våren här och jag har så många saker på gång!

Hjulet snurrar vidare och jag med.

Du är varmt välkommen att snurra vidare med mig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s