Element alkemi – LUFT

min nya JagbokDen gångna veckan svärmade idéer omkring mig som hungriga myggor i skogen. Allt har antecknats i dagboken som snart är fullbordad. I helgen påbörjade jag nästa dagboks projekt – ritualen att måla, klippa och klistra den till oigenkännlighet från sin ursprungsform.

En gång var det här en röd Moleskine plain notebook. Nu är den min. Big Magic är på gång.

Ibland är det svårt att släppa taget om den gamla dagboken, den som nu är fylld med både sött och salt från vardagslivet. Jag brukar läsa igenom det mesta en gång till för att se om det är något som ”hoppar upp” igen. Något som jag vill ta med mig till nästa bok. Ofta blir jag förvånad över hur mycket jag redan glömt bort, som när det skrevs påverkade mig starkt.

Det är tur att orden finns kvar.

Den här veckan tänker jag ägna mig åt att låta huvudet vila. Med andra ord – jag tänker avstå från att slö surfa, titta på vad andra gör på Instagram, strunta i att bläddra igenom tidningar på lunchen på jobbet. Verkligen välja vad jag vill se om jag sätter på tv:n.

Kort och gott – låta bli att TA IN MER ONÖDIG INFORMATION. Det får räcka med det som hjärnan måste göra för att fixa jobbet…

Det är dags för en Info Paus. Ge hjärnan lite lyx tid att bara få vara med sig själv.

Eftersom vi lever i ett surrande media samhälle är det svårare än man kan tro att hålla sig ifrån allt som lockar…

Jag vet att min svaga länk är surfandet på kvällen när jag kommer hem. Man kollar in vad vissa personer man beundra håller på med och följer länk smulor som för bort en på nya spännande saker att TA IN.

Så därför måste jag sätta en gräns. Denna vecka får jag ägna mig åt mina egna tankar och idéer och låta dem komma UT på papper. Låta sinnena slippa den ständiga överdoseringen av intryck.

Jag vill hellre ge min tid åt skapande aktiviteter. Det var så skönt att få kladda igen med färg! Mer sånt till vardags vill jag ha tack!

Det här är veckans Insikt och Utsikts Luft uppdrag:

Se vad som händer när man undviker att ta in onödig information och istället ägnar tid åt reflektion, vila och kreation.

Åtminstone två sammanhållna timmar på kvällen.

Big magicRITUAL – LUFT

Lägg alla olösta bekymmer och oros moment i en låda eller ask.

Skriv ner allt och lägg ner. Släpp taget och låt asken ta hand om allt så länge.

Gör något du gillar. Om du känner att oron börjar spöka säg att du snart kommer att ta hand om den igen, så fort du har lekt klart.

Hepp!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s