Modet att vara Mer.

lätt som en plätt

Fjädrar. Kan inte sluta att fotografera dom. I morse låg det en stor svart fjäder vid busshållplatsen och den fick följa med till jobbet. För mig är fjädern som ligger där och väntar…ett Spirituellt Sms.

Idag lät meddelandet såhär.

Personlig kraft och mod är en stor del av Eld elementets energi och den här veckan tänkte jag fokusera på alla ögonblick jag faktiskt vågat gå utanför komfort zonen och gjort saker trots mina rädslor.

Som att ringa upp en  het musiker jag såg på tv, dagen efter att jag lyckats komma över hans telefon nummer.

Knäna skakade som kastanjetter när jag slog hans nummer och han svarade

” Ja det är Nicklas” *

Genomdränkt av svett sa jag. ” Hej …..Du har ingen aning om vem jag är. Jag såg dig på tv igår kväll och jag kände direkt att – fasiken – den här mannen vill jag träffa.”

Sekunden kändes evighets lång innan han brast ut i skratt och sa ” Fan vad kul, sånt här gillar jag. Klart att vi ska ses! Jobbar med  Björn Skifs just nu, men kan jag komma på en fika på onsdag?”

Där stod jag alltså med luren mot örat och med en overklighetskänsla större än en trisslott vinst, när jag svarade ”Absolut – det funkar alldeles utmärkt.”

Två dagar senare satt han i soffan hemma hos mig och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Hela situationen var surrealistisk och även om vi inte ”klickade” romantiskt så lärde jag mig en fantastisk sak – att det värsta som kan hända om du ber om något du vill uppleva är ett Nej.

Och ett Nej överlever man.

Än idag ler jag vid minnet av hela historien. Den tar jag definitivt med mig till andra sidan den dagen det är dags!

*** *** ***

Att våga göra något som känns lite för mycket, lite för stort och lite för bra för att vara sant, är något som vi alla behöver träna mycket på om vi vill leva liv fyllda med saftiga upplevelser, värda att minnas.

Modets tråkiga skugga är rädslan som alltid försöker rädda oss från att begå handlingar som inte har några som helst garantier för att vi kommer att lyckas…

Så länge vi verkligen vill ha en förändring i våra liv, oavsett vad det handlar om, kommer Modet att få stångas med Rädslan och Osäkerheten…

ELD ALKEMI – INSIKT

Reflektera själv över alla tillfällen, stora som små, när du valt Modets väg och därmed praktiserat Eld magi, genom dina handlingar – trots alla rädslor.

Klappa om dig själv ordentligt och inse vad stark du är! Det är så lätt att bara se till våra svagheter, men det är genom att erkänna vårt mod och styrka som ger oss kraft att möta det som dyker upp på livets väg.

ELD ALKEMI – UTSIKT

Drumroll please….

Välj en utmaning denna vecka där Kapten Mod får ta över rodret. Det behöver inte vara något stort men det ska vara något som du velat göra eller drömt om. Du vet vad nästa steg blir.

Ta ett djupt Ande-Tag…

Börja. Gå.

ELD ALKEMI – RITUAL

Hjärtat är Modets hemmaplan. Du kan alltid lita på ditt hjärta, även om det innebär starka känslor av motstånd till att göra som det vill.

Se Hjärtat som din uppdrags givare och för att axla Modets slängkappa vill jag att du prövar det här:

Välj uppdrag. Se till att få en stund över för dig själv på morgonen. Lås in dig i badrummet om du måste. Ta en penna eller en sminkpenna och måla ett hjärta någonstans på kroppen där andra inte kan se det. Medans du målar ber du Mod och eldens energi att stödja dig när du idag tar ett första steg mot Förändringen (det Hjärtat vill uppleva).

Sen tar du fram din favorit doft och sätter på lite av den på följande ställen:

Smörj en droppe mitt i bröstkorgen nära hjärtat. Säg tyst för dig själv ”Som mitt hjärta önskar.”

Smörj en droppe mellan ögonbrynen, vid ditt tredje öga och säg ”Så att jag ser klart.”

Smörj insidan på dina handleder – säg ”För modet att handla.”

Smörj insidan på dina vrister och säg ” För modet att gå dit hjärta vill.”

Som min vilja eller någonting ännu bättre – så må det bli.

*** *** ***

Jag hoppas att du gillar att leva ut din eldiga karaktär.

Den är trots allt en del av din själ…ett flammande ögonblick i taget.

*Nicklas är ett fiktivt namn, såklart.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s