Vatten kraft

Vatten lekar

Juli flyter redan fram i vild fart och jag försöker bara hänga med.

Min favorit månad är här och jag har börjat reflektera och observera vad det är jag känner stora delar av min vakna tid.

Tröttheten leder skarp, men glädjen över att det är sommar ligger bara ett steg efter. Den här månaden kommer jag att djupdyka ner i vatten elementets magiska värld och jag hoppas att du vill hänga med…

Vatten Alkemi – Insikt

Ace of Cups

Vatten elementet representerar alla våra känslor och det är vår uppgift att ge näring åt allt som får oss att må bra. Om tillvaron är upp och ner kan vi åtminstone sträva efter att må lite bättre. Bara en liten stund i taget.

Tarotkortet ovan är från en av mina kortlekar och i det här fallet får det representera Hjärtats röst.

Fram med papper och penna och ställ den här frågan till ditt hjärta:

Vad kan jag gör för dig – just nu?

Försök se ditt hjärta som en mycket vis person som vet vad som behövs – i alla lägen.

Var beredd på att få höra en och annan sanning.

Om du gillar det här uppdraget kan du gå ännu längre och ställa fler frågor – helt enkelt djup intervjua hjärtat ditt!

Den här processen kommer att vara grundstommen i denna månads utforskande. Ta dig tid en liten stund varje dag att fråga hjärtat vad det behöver från dig. Om du inte orkar skriva, så kan du bara tänka på det.

*** *** ***

Jag: Vad kan jag gör för dig – just nu?

Hjärtat: Släpp kravet på att du måste skriva något inspirerande. Njut av att sanningen att du älskar att vara dig själv  fullt ut när du skapar.

*** *** ***

Vatten Alkemi – Utsikt

sovrummet

Sovrummet är platsen mellan dröm och verklighet. Om du inte trivs i rummet kanske det är dags att planerar för en förändring.

Allt du behöver göra just nu är att drömma vaken. Bläddra i tidningar och riv ur bilder som inspirerar dig. Pinterest är ett visuellt paradis där alla stilar finns representerade. Ge dig hän åt tanken att gå utanför ramarna när det gäller att skapa ett sovrum för alla sinnen.

Tänk textilier. Färger. Dofter. Belysning. Sängkvalité. Stilleben. Vackra arrangemang. Konst. Musik…

*** *** ***

När jag och min man skulle göra om vårt sovrum kom vi fram till att vi inte ville ha ljust och luftigt, vi ville ha en djupblå grotta att omsvepas av. En mörk oas med sammetsgardiner, mycket textilier och levande ljus. Jag brukar dra mig tillbaka dit på kvällarna ibland för att bara njuta av stämningen och för att i ensamhet kommunicera med mitt innersta – högre jag/Källan.

Vi behöver alla en plats för att komma till ro – med oss själva och med andra. Sovrummet är känslornas scen.

Dröm stort. Känn dig själv.

Lev din Själ.

Var den du Är – innerst inne.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s