Renande regn

lobelia

Nu vattnas marken ordentligt i omgångar och jag passar på att samla upp regnvatten som jag kan använda för att låta det rena mig på olika sätt.

Som att efter en lång arbetsdag skölja av ansiktet med naturens droppar, samtidigt som jag låter alla fyrkantiga tankar rinna av mig.

Ibland häller jag regnvatten i badet. Eller som avslutning på en dusch. Ofta är salt inblandat. Vatten och salt är suveräna att använda då man vill rena sitt energifält. Om man inte har badkar kan saltet gnuggas in på kroppen innan det sköljs av. Dessutom blir huden silkeslen på kuppen – win/win.

Om du har kristaller som du vill rena kan du lägga dom i en skål med regnvatten och havssalt. Se bara till att du kollar upp om just dina stenar tål att läggas i vatten, det är inte alla som mår bra av det. När jag köper nya stenar lägger jag dom först ett dygn i salt, sen sköljer jag av dom under rinnande vatten, innan jag använder en ”klang skål” vars ljudvågor harmoniseras med kristallens frekvens.

Ibland lägger jag bergskristaller i vatten som jag sen dricker. När jag använder naturens element så gör jag det med en specifik intention och med ett öppet hjärta.

Naturen är vår bästa lärare trots allt. Hon vet vad som behöver göras och ser till att det blir gjort. Årstid efter årstid. Natt som dag. År ut och år in…

Vatten alkemi – Insikt

Börja dagen med att dricka en kopp hett vatten som du pressar citron i. Slå dig ner med din favorit orakelkortlek eller tarotkortlek och blanda korten medans du ber om att få ta del av ett budskap för dagen. När du har blandat klart drar du kortet, sen låter du bilden förmedla det du behöver veta just nu.

Drick lite av citronvattnet och sammanfatta budskapet i en mening eller två. Skriv ner den och kortet du fick, samt dagens datum.

Om du gör det här först av allt på morgonen kommer du märka att din inre heta linje blir klarare och starkare.

Plus att citronvattnet hjälper din kropp att bli basisk, vilket är bra för alla organ. Win/win – igen.

Rosenvatten

Vatten Alkemi – Utsikt

Pröva att leka med olika sätt att ladda vatten på. Det är ett busenkelt men häftigt sätt att föra in mer magi i vardagslivet.

  • Lägg något organiskt i vattnet du dricker – mynta, gurka, citron, bär, ingefära, iskuber med rosenblad….Vattnet inte bara smakar godare, kroppens alla celler kommer också att gilla det.
  • Ta en bergskristall som du renat. Håll den i din dominanta hand, både känn och föreställ dig något du vill uppleva och attrahera. Använd dina inre sinnen för att förstärka din vision. Kristallen i din hand blir nu uppfylld av din energi och när det känns klart lägger du helt enkelt kristallen i en kanna med vatten. Dricks under dagen med ett leende på läpparna.
  • Extra bonus om du innan dess laddad vattnet i solsken eller i månsken, beroende på om det är ett ”aktivt eller inre” resulat skifte du är ute efter.
  • Du kan även ladda vatten med ätbara blommor!
  • Vatten kan också laddas vid specifika högtider året runt. Som midvinter, sommarsolståndet, vår och höstdagjämning, födelsedagar, månförmörkelser, solförmörkelser och vid häftiga oväder. Allt beroende på vad du vill utforska och utveckla.

Det finns många sätt att använda sig av vatten förutom att dricka eller tvätta sig. Det är bara fantasin som sätter gränser för dina vatten alkemi experiment.

Vatten är inte bara livets dryck – man kan ha roligt med vatten också. Se bara på Gene Kelly!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s