Jag är Häxa.

I am Witch

Och det har jag varit sen den dagen jag hittade en minipocket som hette ”Handbok för Häxor” på Konsum -endast 10 år gammal.

Alla vuxna frågar någon gång ett barn vad hen vill bli när hen blir stor? Barn brukar ge ut fler spännande titlar och förslag som vuxna aldrig ens skulle kunna komma på.

Om man kom från en familj med generationer av högutbildade själar bakom sig hade man kanske ett socialt tryck på sig att välja ett presentabelt Yrke (vilket inte är fel om det var ens egna val.)

Men om man som jag växte upp med en mamma som var konstnär och en (förvisso väldigt frånvarande) pappa som var musiker, så fanns det liksom inte några vanliga mönster att följa. Ingen jag kände hade en mamma som satt och målade tavlor i vardagsrummet.

Alla vuxna jag mötte tillsammans med mamma frågade om jag också skulle bli konstnär när jag blev stor, vilket jag tyckte var helt befängt – jag kunde inte ens teckna!

Långt senare har jag förstått hur absurt det är att anta att man ska bli det ens föräldrar jobbar med. Men det gäller inte alla yrken. Bara vissa som anses lite mer som ett ”kall”…tänk doktor, präst, polis, konstnärer (tydligen), artister, politiker, advokat, kungafamiljer…

Jag ville bli Häxa för att jag ville att flyga utan vingar, blanda magiska brygder, mixa korsvägs grus med fullmåne sken och källvatten för att förverkliga det som jag ville uppleva…

Jag ville helt enkelt leva med vetskapen om att jag formade min egen verklighet, med hjälp av Källan som skapat mig.

Just då kunde jag inte formulera min längtan på det viset, men idag vet jag att det var precis det mitt själsliga jag kom ihåg och ville utforska igen.

*   *  *  *

Många år senare, typ 42 – har jag lärt mig det mesta utom att flyga så att det syns. Men flyga gör jag – när jag drömmer, även om det numera inte händer så ofta.

Mammarollen gjorde att jag höll mig nära marken och sällan svävade iväg som förr, över städer under stjärnklar himmel, betraktandes livet under mig. Men känslan glömmer jag aldrig – den av total frihet.

Om man fick välja skulle jag satsa på att bli en mäktig fågel i nästa liv =)

Så nu kanske du undrar vad det innebär att leva som Häxa, eftersom det inte är min offentliga yrkesroll?

(än.)

Det finns lika många olika svar på den frågan som det finns personer som kallar sig Häxor. Först och främst vill jag säga att jag:

  • Inte är med i någon cirkel.
  • Jag slår heller inga cirklar att jobba magiskt i.
  • Däremot har jag alltid ett Altare hemma, som förändras ofta beroende på vad jag fokuserar och jobbar magiskt med för stunden.
  • För varje längtan/begär/behov skapar jag en personlig ritual som jag utformat specifikt för det jag vill skapa och kalla in energier för.
  • Jag lever efter Årshjulet och använder våra årstiders energier för att utvecklas på ett personligt plan, samtidigt som jag sår eller skördar det jag planterat (levt och genomfört) tidigare. Reflektion – Inspiration – Aktion är grundstenarna i mitt sätt att hantera Hjulet  (året) på. Det gör jag genom att dela upp året i fyra delar, som i sin tur har fyra ”hållpunkter” som jag stannar upp vid. Mer hanterligt än att kunna svara på den tröttsamma frågan ” Vad ser du dig själv göra/vara om 5 år??” Really? Här och nu är platsen för alla magiska förändringar. Här och nu är vår Kraft källa.
  • Månens faser är också en energi jag samverkar med för mina magiska intentioner.

Här kommer en paus bild så att det inte blir för pretentiöst.

paus bild

Välkommen tillbaka!

Om du fortfarande vill veta exakt vad jag gör och hur jag lever som Häxa kan du fråga vad du vill veta i kommentarsfältet eller skicka ett meddelande.

När jag växte upp fanns inga Häxprogram på gymnasiet, inga högskoleutbildningar i Magins ädla konst – inget alls faktiskt – vilket är bedrövligt om man tänker efter.

Häxan är fortfarande en laddad och fruktad Arketyp som världen tydligen inte har glömt. Eller ska jag säga Patriarkatet? Ja det ska jag. Fast det är inte hela sanningen, för idag finns det många kvinnor som fnyser åt tanken på Häxor och ”allt sånt där övernaturligt trams.”

Trakasserierna finns kvar än idag.

Men det skiter häxan i. Hon flyger fortfarande i motvind för att det finns inget häftigare sätt att leva. Och uppleva!

Idag bränns vi inte på bål eller utsätts för tortyr, iallafall inte i Sverige.

Häxkonsten är ingen Tro (inte för mig i iallafall.) Det är min FULLT ANSVAR-livsstil med knorr, dvs du äger dina val och handlingar, respekterar Naturen som ditt hem och samverkar med Källan du tillhör, oavsett livsform.

Jag är den jag valt att vara och den jag inte kan låta bli att leva.

Mig själv.

Med eller utan titlar, utbildningar, åsikter och referenser.

Jag är inte ens en Häxa.

Jag är Charlotte.

Född Magiker.

Så…Vem är du?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s