Vinter portalen.

vinter ängel

För några dagar sedan gick jag igenom Vinter portalen. Jag tog ett stort kliv in under mitt emotionella och mentala valv, duckade för de knotiga grenar som försökte trassla in sig i mitt  hår…

Vintern virvlar genom trädkronorna. Den blåser bort de sista döende löven från grenarna och snart är allt avskalat. Bortblåst.

Ingenting kan gömma sig. Allt är naket och synligt.

När jag samverkar med Vinter portalens energier går jag igenom vad jag själv försökt att undvika att Se fram tills nu. Ofta är det små saker som tar kraft från vardags livet, allt från jobb relaterade situationer till hur jag begränsar mig själv på olika sätt.

Vi har alla skuggor som följer oss vart vi än går, därför att de är en del av helheten. Nu när ljuset bokstavligen försvinner från oss är det läge att låta skuggorna få säga sitt. De är inte farliga. Däremot växer de om du inte erkänner deras existens.

En liten skugga kan bli enorm om man inte vill dra fram skuggans sanning i ljuset.

Just nu har jag tänt ljuset kring min fysiska kropp och hälsa. Det betyder att jag håller mitt fokus och arbetar med det som kommer upp, genom att skriva (raktuppochnerutanattbrymigomhurdetlåterellerserut), genom att göra saker som min kropp längtar efter, äta det kroppen vill ha, boka in kropps njutnings ritualer i badrummet, tillfredsställa kroppens sinnlighet och fylla på insikterna med mustig litteratur.

Med andra ord dejtar jag mig själv i vinter.

Vinter portalen handlar också om avslut. Precis som livsenergin som dras ner i jorden behöver vi också säga hej då åt det som inte längre fyller oss med energi och lust. Så jag ser på mina uttjänta beteenden och vad jag kan lägga till istället – något som gör att jag börjar fyllas med förväntan vid blotta tanken.

Det är så jag gör när något (beteende/attityd/känsla) måste ge med sig. Jag erkänner. Jag skriver ner. Eldar upp. Sprider askan för vinden. Hittar på något mycket häftigare att göra, ett litet nytt beteende i taget.

Och jag kommer aldrig att bli klar! Mina skuggor kommer ändra form vartefter jag når nya marker. Det är inte heller min uppgift att leva ett perfekt liv eller att försöka vara så perfekt som möjligt. Däremot är jag väldigt dragen till att leva ärligt och ta tillvara på allt jag är bra på och älskar att göra. En stor del av allt skuggarbete handlar om att förlåta sig själv och acceptera sin mänskliga ofullkomlighet.

Och mitt i allt detta ändå förälska sig i det liv man skapat åt sig själv.

Att älska sig Själ(v).

När avsluten är gjorda är det dags att summera året, endera på papper eller i tanken. Jag brukar göra det innan Midvinter solståndet, för när den dagen kommer vill jag fira att ljuset faktiskt är på väg tillbaka!

Det är då jag också börjar leka med nästa års Led Ord – det tema/känsla/område jag vill utforska 2017.

Allt detta håller jag på med fram tills nästa energi brytpunkt i årshjulet, när Vår portalen infinner sig den 2 februari.

dröm näste

Hur lever du själv? Använder du årets skiftningar som ett verktyg för din egen personliga utveckling?

Eller rockar du livet som du vill – året runt?

Oavsett hur du lever  hoppas jag att du gör som du vill och vågar stå för det du behöver.

Far och flyg med lust och glöd!

Högt och lågt.

Som du vill.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s