Inför Midvintern

img_2764

Björnar har fattat hur man överlever mörkret och kylan. Först äter man av bara helvete. Mums mums mums! Sen går man och lägger sig – mätt, tjock och nöjd – för att sen sova sött tills ljuset och våren kommer tillbaka.

Lovely.

Men faktum är att Ljuset snart är på väg tillbaka. Nästa vecka är det vintersolståndet som bjuder på de minsta antalet soltimmar men sen vänder det! Så i min värld är detta ett ypperligt tillfälle att fira med en Ljusfest!

Själv kommer jag då att välja nästa års Tema Ord och jag har redan nu några kandidater som alla är värdiga min fulla uppmärksamhet. En av dessa kandidater handlar om den här energin som jag håller på att läsa om just nu.

IMG_7291.JPG

Om den känns provokativ är det definitivt ett tecken på att du behöver läsa den.

Oavsett vad för Ord jag väljer så är syftet detsamma – jag vill åstadkomma en förändring inom mig som jag sen kommer att få återspeglat i min vardag.

Däremot sätter jag inga mål eftersom jag är totalt ointresserad av konceptet ”utmaning/tävling”. Vad jag behöver är en riktning att gå mot och det är genom att välja tema ordet som jag bestämmer åt vilket håll jag ska börja gå. Sen får jag ta en månad i sänder, vecka för vecka, så att det inte blir för stort.

Vi gillar idén om förändring men inte att göra det som krävs. Vi kanske gillar tanken på att göra saker annorlunda ett tag, men inte se det som en permanent lösning. Problemet är detta – för att åstadkomma en permanent förändring måste vi ge upp gamla beteenden och tankemönster. Och det tar tid. Och motivation. Vi måste hitta vårt innersta Varför.

Inte nog med det. Dessutom kan vi behöva göra allt annorlunda under en längre tid innan vi verkligen får uppleva den stora JA känslan. Många av oss, inklusive moi lägger av innan vi ser resultatet av vår längtan. Men tänk att du står och ska fylla en mugg med magisk brygd, en droppe i taget. Dropp…dropp…dropp. Det tar tid och mörkret sänker sig ner och du ser inte längre hur full muggen har blivit. Du blir trött och tänker på andra saker. Saker du hellre vill göra än att stå där i mörkret och droppa magisk brygd.

Så du ger upp med en stor suck och går därifrån.

Det du inte visste var att du bara var tre droppar från en översvämmande mugg!

Tre droppar från att få se det du längtat efter manifesteras!

Därför är regel nr 1 i allt magiskt arbete att lita på att det alltid sker saker bakom vardags ridån som du ännu inte kan se.

Din uppgift är därför att fortsätta göra det du kan, en liten sak i taget.

Allt detta har jag framför mig och för att klara detta smider jag på en LUST PLAN som ska plöja upp nya stigar att utforska.

Innan dess har jag en Jul att fira. Ett nyår att skåla in. Och tid för vänner och familj.

Så med detta inlägg önskar jag dig en Jul som får dig att må gott och ett nyår där du känner dig förväntansfull inför att möta orörd mark.

Kom ihåg…

Du är Äventyret du väntat på

Far och flyg i lust och med glöd!

Charlotte

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s