Vårportalen.

I många år följde jag traditionen med de olika riktningarnas element och årstider som parade ihop öster med Luftens element med Vårens energi. Sommaren placerades i söder och gavs Elden ett hem. I väster fann man Vattnets element som sammankopplades med höstens höga klara luft. När vintern drog in över norr fann man den förenad med jordens element.

Och det var inget jag ifrågasatte tills jag verkligen började notera hur årstiderna med dess olika energier speglades i mitt eget utforskande. Någonstans bland dessa upptäckter insåg jag att det här systemet inte passade mig.

Så därför rörde jag runt i års hjulets gryta och kryddade månaderna med den energi som stämde överens med hur jag reagerar på sommar och höst, vinter och vår. Givetvis är inget i naturen statiskt utan vad jag pratar om här är den underliggande energin som naturen själv visar upp och som vi påverkas av.

Vi är inte avskilda naturen. Vi är en del av allt som är och mår bäst om vi liksom naturen, anpassar oss efter årstidernas olika energier. Jag uppmuntrar dig att reflektera över hur du själv svara på naturens skiftande årstider och vad du gör för att må så bra som möjligt under alla förändringar som sker i naturen.

För mig stämde inte våren med Luften som huvud energi. För mig är våren Eld. Med luftiga inslag! Jag bli helt enkelt tänd på eldkraften, växtkraften som genomsyrar allt när vintern är över. Idéer föds, inspirationen flödar och jag får tillbaka min lust att ta itu med allt jag inte haft ork till.

Rensa ur lådor, skåp och garderober. Fixa och piffa till hemmet. Förnya altaret i sovrummet. Shoppa nya kläder och skor. Skapa smycken, måla kollageböcker, gå på foto safari promenader…

Allt medans jag ler. Våren är förälskelsens energi för mig.

Jag är nu kär. I alla möjligheter. I det som väntar. I grönskan som kommer och ljumma kvällar med koltrast sång.

Vår luftens element inslag är att jag andas in skönheten som slår ut.

Den som alltid finns överallt och inom oss.

Vad gör jag då under de olika årstiderna? Hur använder jag mig av de elden, luften, jorden och vattnets energi?

Det beror på vad jag som pågår i mitt liv så mitt magiska arbete formas efter vardagens utmaningar, vare sig de gäller min egen inre resa eller om något speciellt påverkar mig starkt. Vissa vårar har bara handlat om njutning! Andra gånger har jag genomgått sorg. Då har jag bränt saker. Skrivit ner allt med glöd, rakt från hjärtat. Använt ljusmagi. Lyssnat på åskljud på Spotify. Skapat.

Älskat.

Om du vill leka med eld energin kan du t ex gör något kreativt.

Lämna ett positivt handskrivet meddelande på en offentlig plats. Till dig…

Något magiskt…

Samla några frön i din hand. Låta dessa frön absorbera känslan av något du vill uppleva och sen får solen fylla på med sin kraft innan du planterar dina dröm frön.

Något praktiskt…

Gör något som visar att du är på väg att uppfylla din längtan. En liten sak i taget!

Vad betyder våren för dig? Vilken energi tycker du att våren domineras av?

Inget är rätt eller fel. Det som funkar för dig är alltid rätt.

Sen får andra säga vad de vill!

Med flax och glöd,

Charlotte

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s